Grenzeloos of miraculeus?

16-09-2018

Ik denk dat ik vrij nuchter ben ingesteld. Ik geloof ook dat het mij helpt in mijn ziek zijn. Mijn bepaalde nuchtere kijk maakt dat ik goed door de dagen heen kan komen. Dat ik positief kan blijven ondanks de prognoses en de gedachten die sommigen daarmee hebben gecreëerd over mijn ziek zijn.

Toch ben ik wel heel anders naar dingen en mogelijkheden gaan kijken. Zonder in 7 sloten tegelijk te lopen, heb ik er alles voor over om beter te worden. Laten we zeggen, dat ik veel dingen aan het onderzoeken ben.

Wanneer er dan iets spontaan ongewoons op mijn pad komt, sterkt mij dat nog meer: Doorgaan met wat ik aan het doen ben.

Heel ongewoon

Gisteren had ik heel gewoon een afspraak voor een shiatsumassage. Al 7 jaar kom ik bij haar. Wat ooit begon als een afspraak voor mijn zwangerschapskwalen door mijn veel te dikke buik waar Romée destijds in zat, ben ik daarna gewoon gebleven omdat het zo fijn is. Een fijne massage bij een nog fijner mens.

Sinds mijn masseuse ook kanker heeft gehad is onze band sterker geworden en vind ik het nog plezieriger om bij haar langs te komen. Sinds april, na de nieuwe diagnose, was ik nog niet weer langs geweest. De massage was weer heel ontspannend en daarna praatten we nog even wat na.

Haar deurbel ging en zij moest even een pakketje aannemen. Ik zag toen een doosje met kaarten op haar tafel liggen: Orakel kaarten. Nieuwsgierig als ik ben, pakte ik dit doosje op om de achterkant met uitleg te lezen.

Wat een orakel!

Inmiddels sta ik wat meer open voor 'dit soort dingen'. Altijd gedacht, dat ik er te nuchter voor ben. Ik kreeg het aanbod om een kaart te trekken.

Altijd een beetje spannend, maar natuurlijk willen we wel weten wat zo'n kaart ons als boodschap te bieden heeft.

Gelijk had ik keuzestress, want welke pak je uit 44 kaarten?

Toch bleef één kaart mijn aandacht trekken. Alsof ik bij Lucille Werner in het programma Lingo stond, pakte ik deze kaart heel zorgvuldig en gaf ik hem daarna heel snel aan haar om hem vervolgens aan mij voor te laten lezen. En wat bleek: Miraculeuze genezing.

Ik trok de kaart van Miraculeuze genezing!

Zo.... een lekkere gewone zaterdagmiddag, die ineens wat minder gewoon werd.

Misschien lees je dit nu en denk je..... maak je niet gek! Het is maar een kaart. Dat is het ook. Maar weet je.... deze kaart past mij wel!

Zo zat ik opeens zingend op de fiets terug naar huis. Soms heb je van die momenten.

Misschien ga ik dan nu maar gewoon voor miraculeus in plaats van grenzeloos. Als de genezing uiteindelijk maar gewoon hetzelfde is. Het is mij om het even.

Dan ga ik nu maar heel gewoon mijn tas inpakken om morgen weer ongewoon eens niet naar mijn werk te gaan, maar naar Keulen. De derde sessie alweer.

Ik wens jullie nog een miraculeuze zondagavond!

Wat is het eigenlijk een mooi woord. Ik vind het woord genezing alleen net iets mooier. Dat woord bereik ik dus het liefste. Op welke manier maakt mij niet uit.

X